Par ko Margarēta Tečere kritizēja Zviedriju 1995. gada TV intervijā

2013. gada 8. aprīlī.

Margareta Tečere intervija Zviedrijas TvŠodien mirusī Margareta Tečere (Margareta Thatcher) ir vēsturē spilgtākā pēckara Lielbritānijas  premjerministre, kurai pateicību parādā ir arī visas Austrumeiropas tautas par  viņas principiālo nostāju un ieguldījumu dzelzs priekškara likvidēšanā un PSRS sabrukumā.

M. Tečerei nepatika neprincipiāli cilvēki un nepatika valstis un to vadītāji, kas vēsturē  aktīvi necīnījās pret diktoriskiem režīmiem gan pret Staļinu, gan pret Hitleru. Par to M. Tečere kādā 1995. gada TV intervijā žurnālistei Stīnai Lundbergai Dobrovskai (Stina Lundberg Dobrowski) kritizē Zviedriju.

PSRS propaganda pagājušā gadsimta septiņgadesmitajos gados(Krasnaja Zvezda, TASS) viņu sāka dēvēt par  “dzelzs lēdiju’. Šis epitets iepatikās arī pašai M. Tečerei un viņa to  izmantoja  savās priekšvēlēšanu cīņās Lielbritānijā un šo jēdzienu vēlāk pārtvēra arī Rietumu mediji.

S. Lundberga Dobrovska: “Tečere ir spēcīgākais cilvēks, ko es jebkad esmu satikusi. Viņa mani nostrostēja par Zviedrijas bailīgumu Otrā pasaules kara gados.

Viņa man stāstīja arī par savu bērnību, kad viņas tētis esot viņai iemācījis nekad nesekot pūlim, bet gan to vadīt:  ‘don´t follow the crowd, lead the crowd!’.

Leave a Reply