Putina teātris frontē turpinās

Šonakt Konstantiņivkas ciemā Ukrainā krievu tālvadības bumba nogalināja vienu cilvēku un vēlāk vēl trīs cilvēkus Rožkišnes ciematā. (SVT)

Krievija ziņo, ka naktī notikušajā Ukrainas dronu uzlidojumā Krievijai, viens civiliedzīvotājs esot gājis bojā. Pamanīti un iznīcināti 70 droni virs Krimas, Melnās jūras un 43 virs Krasnodaras un Volgogradas. Tomēr krītošās atlūzas esot radījušas postījumus un ugunsgrēki turpina degt vēl tagad. Cik šīs patētiskās ziņas ir precīzas, to varam tikai minēt. Pāri par simts dronu, bet tikai viens cietušais. Tas tā nevarētu būt. 

Vakar Pentagons paziņoja, ka Ukrainai ir atļauts izmantot ASV piegādātos ieročus pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, kas apšauda Ukrainas karaspēku gar visu valsts robežu. Nevis tikai Krievijas teritorijā pie Ukrainas Harkivas apgabala. „Pašaizsardzības jautājums, kas pamato šo lēmumu,” ceturtdien norādīja Pentagona preses sekretārs Patriks Raiders. (DN)

Amerikas Savienotās Valstis aizliedz Krievijas kiberdrošības uzņēmumam Kaspersky piedāvāt savus populāros antivīrusa produktus šajā valstī. Krievi vairs nedrīkstēs pārdot savu programmatūru ASV teritorijā vai piedāvāt atjauninājumus jau lietotai programmatūrai. (TT)

Zviedrijas Pasta un telekomunikāciju aģentūra PTS ir konstatējusi krievu iejaukšanos zviedru komunikācijas satelīta darbā. Caur to ir mēģināts rādīt Krievijas 9.maija parādi zviedriem. Traucējumi esot notikusi no 4. marta līdz 9. maijam, divas nedēļas pēc Zviedrijas iestāšanās NATO. “Šie traucējumi, protams, ir daļa no Krievijas uzvedības pret Zviedriju un citām valstīm,” Bloomberg sacīja premjerministrs Ulfs Kristersons.

27 gadus vecs krievu skolotājs ir notiesāts uz 20 gadiem cietumā par valsts nodevību. Viņš esot pārskaitīja naudu Ukrainas militārajiem spēkiem. Vīrietis aizturēts februārī un it kā esot atzinies noziegumā. Tomēr pagājušajā vasarā viņš esot apgalvojis, ka veicot naudas pārskaitījumus saviem radiniekiem Ukrainā. (TT) Domāju, ka arī šis ir Kremļa teātris. 

Attēlā notikumu vieta (Filaškin, Telegram)

Leave a Reply