Krievu motociklisti frontē un miera idejas

Maijā (vidēji dienā) tika ievainoti vai gāja bojā apmēram 1000 Krievijas karavīru. Katru dienu. Tas bija asiņainākais mēnesis kopš iebrukuma sākuma. Viens no iemesliem esot bijis “tas”, ko krievu karavīri raksturo kā “gaļas maļamo mašīnu”. Zaldāti tika masveidā sūtīti uz fronti ar motocikliem, lai uzbruktu ukraiņiem biezā masā, jo bruņutehnikas krājumi krieviem sākot izsīkt. (Forbes) Februārī frontē tika iznīcināti pieci krievu motocikli, bet maijā jau 56. Kremļa stratēģija šajā karā jeb “gaļas maļamā mašīna” kā metode esot bijusi daļēji efektīva sākumā, – raksta The New York Times. Piemēram, uzbrukumos Avdijivkai un Bahmutai. Taču pavasarī, kad krievi mēģināja nostiprināties pie Harkivas, tā vairs nefunkcionēja. „Krievi mēģināja, bet viņiem neizdevās. Guva ļoti mazus panākumus un maksāja par to ļoti augstu cenu,” laikrakstam “New York Times” sacīja NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs.

Neraugoties uz lielajiem zaudējumiem, Krievija turpina to pašu taktiku tālāk. Ir pat izveidojuši motociklu vienību. Taču motocikli frontē padara krievu karavīrus neaizsargātus pret artilēriju un droniem. Daudziem karavīriem nākas iet uz aizsardzības līnijām kājām, raksta žurnāls Forbes.

Kremlis uzskata, ka viņiem ir daudz cilvēku, kurus nav ko žēlot. Tāpēc viņi cenšas turpināt “paņemt ar masu”. Pašlaik iesaukti 25 000 līdz 30 000 jauni karavīri. Tas ir gandrīz tikpat daudz cik pašlaik cīnās kaujas laukā, ziņo laikraksts New York Times. Kremlis cer šādi nogurdināt Ukrainas karaspēku un pārraut aizsardzības līnijas.

Naktī, krievu uzbrukumā Dņipro tika bojāta deviņstāvu dzīvojamā ēka, raksta aģentūra Reuters, atsaucoties uz reģiona gubernatoru. Miris viens cilvēks, bet seši ievainoti, tostarp septiņus mēnešus vecs bērns. (TT)

Lai gan starp Ukrainu un Krieviju nenotiek publiskas sarunas, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apgalvo, ka viņš izstrādājot “visaptverošu plānu” kara beigšanai. (AFP)

Diemžēl pagaidām abas puses pauž atšķirīgu viedokli par iespējamo miera risinājumu.

– “Mums ir ļoti svarīgi parādīt plānu, kā izbeigt karu, kas gūs pasaules vairākuma atbalstu,” piektdien preses konferencē Slovēnijā sacīja Zelenskis. (TT) 

Domāju, ka tas ir ļoti pareizi, lai nepieradinātu pie idejas, ka Putinam nepienākas tas ko viņš ir Ukrainā iekarojis.

Somija tikko informēja, ka tā nosūtīs Ukrainai kārtējo palīdzības “paketi”,  ziņo Kyiv Independent. Drošības apsvērumu dēļ netiek atklāts kad palīdzība tiks piegādāta un tieši kas tas būs. (DN) Kā redzat, Eiropa turpina atbalstīt Ukrainu. 

Vakar ukraiņu drons izraisīja ugunsgrēku Tambovas apgabala degvielas noliktavā. Pavisam vakar krievi esot notriekuši 20 ukraiņu dronus. Nekas konkrēts par uzbrukumu Tambovai pagaidām netiek publiskots. (TT)

Starp ASV, Ukrainu un Izraēlu notiek sarunas par to, ka Kijivai tiks piegādātas astoņas Patriot sistēmas no Izraēlas. (Financial Times). Šīs ieroču sistēmas, kas pašlaik pieder Izraēlai, vispirms iegādātos ASV un pēc tam nosūtītu tās Ukrainai. Ja tas notiktu, tas nozīmētu būtisku Ukrainas pretgaisa aizsardzības stiprināšanu. Darījums nozīmētu arī politisku pavērsienu Izraēlai, kas jau ilgu laiku uztur draudzīgas attiecības ar Krieviju.(DN)

Putins uzspridzināja šo palestīniešu bruņoto uzbrukumu Izraēlai un visā pasaulē prokrieviskās organizācijas (studentu vidē) pēdējos mēnešus cenšas organizēt masu sašutumu. Tas tiek darīts tieši tāpēc, lai novērstu pasaules uzmanību no kara Ukrainā. Šis pavērsiens liecina, ka Putinam manevrs nav izdevies. 

Pirms dažām dienām informēju, ka ziemeļkorejieši varētu doties uz Ukrainas fronti, krieviem palīgā. Tagad šī informācija ir apstiprināta. Ziemeļkoreja jūlijā nosūtīs karaspēku uz Ukrainu, ziņo laikraksts Kyiv Post. Tas būšot daļa no aizsardzības pakta, kas noslēgts starp Krieviju un Ziemeļkoreju. Phenjana vakar apstiprināja šo informāciju. (DN)

Attēlā – propagandas attēls : „krievu karavīri kaut kur Ukrainā” (DN)

Leave a Reply