Asimetriskais ukraiņu karš

Agrāk man šķita, ka visi kari pasaulē ir sākušies kāda vērā ņemama iemesla dēļ. Tagad redzu, ka tā tas nav. Viens „dullais“ nolemj iekarot kaimiņvalstis un pakļaut pasauli sev. Ja šim “dullajam“ ir neierobežot vara, tad karš iet vaļā. Viena dullā dēļ. Pēc tam vadonis izdomā 10000 melīgu attaisnojumu savai iekārei un vairums šiem murgiem arī notic. Patiešām žēl, ka mums šāda krievu tumsonība ir atkal jāpiedzīvo. 

Tagad simtiem puišu un vīru ir spiesti mēnešiem atrasties slapjos, peļu un žurku pārapdzīvotos ierakumos, kas atgādina pirmā pasaules kara pazemes labirintus.

„Iedomājies, ka tu sarūpē savu gultu naktsmieram un grasies aizmigt. Taču aiz krekla pēkšņi aizlien pele, aizšļūc līdz rokai un sāk košļāt tavus pirkstu galus“, – stāsta Kira CNN reportierim. Ierakumos esot nenormāli daudz peļu un žurku, tās uzbrūkot savādā laikā un veidā. Ļoti traucējot gulēt. 

Piezogas arī slimības, kas esot neiztrūkstoša frontes sastāvdaļa. Piemēram, tā saucamais „peļu mēris“. Infekcija izplatās ar peļu izkārnījumu palīdzību, kurus karavīri neviļus ieelpo vai tie iekļūst ēdienā vai dzeramajā ūdenī. Tas nozīmē paaugstinātu ķermeņa temperatūru, drudzi, izsitumus un asinsspiediena pazemināšanos. Vemšanu un pat acu asiņošanu. Epidēmija sākusies krievu pusē, bet tagad esot pārsviedusies arī pie ukraiņiem.

Cīņa pret grauzējiem ierakumos turpinoties, taču bez redzamiem rezultātiem. Nelīdz lamatas vai amonjaks. Kaķis arī nespējot „tikt galā“. „Mūsu kaķis katru dienu noķer 2 peles, bet vajadzētu, lai noķer 70“, – domā Kira (CNN)

Ukraiņu dronu uzbrukumi Pēterburgas naftas terminālim ir pārsteiguši Kremli. Teorētiski Pēterburgas rajons it kā esot labi aizsargāta Krievijas zona. Tā visi domā. Taču ukraiņu droni pierādīja, ka tā nav. Tagad krievi būvēšot aizsardzības līnijas gar savām ziemeļu robežām. Putinam tagad nāksies pārvietot pretgaisa aizsardzības sistēmas uz ziemeļiem. (ISW)

Ukraina pašlaik realizē asimetrisku karu – cīnoties frontē un ienaidnieka aizmugurē. 

Līdz šim frontē gājuši bojā ap 42 000 krievu karavīru. (BBC) Bojā gājušo reālo skaitu mēs laikam nekad neuzzināsim. 

Ukraiņiem pašlaik it kā trūkstot munīcijas. Krievu puse visos veidos cenšas biedēt ar gaidāmo pavasara ofensīvu, cerot, ka ukraiņiem nebūs ar ko šaut pretī. Tas, ka krievi ir sagrābušies irāņu un ziemeļkorejiešu ieročus un ražo munīciju paši, ir liela priekšrocība. Taču pagaidām viss notiek verbālas lielīšanās līmenī. Kā īsti būs – to rādīs laiks. 

Donalds Tramps vairākkārt lielījies, ka spētu apturēt Ukrainas karu 24 stundu laikā. Ja viņš būtu pie varas Baltajā namā. Šis jautājums vakar tika uzdots arī Kremļa Peskovam. Vai Tramps to varētu paveikt? Nē, arī Putina runasvīrs nezinot kā to būtu iespējams izdarīt. Viņam nekas neesot zināms par Trampa slepeno „miera plānu“. (The Telegraph) 

2 comments

  1. In an interview with the U.K.’s Channel 4 News that aired Friday, Zelenskyy invited the former president and front-runner for the Republican presidential nomination to visit Kyiv, but only if Trump delivers on that promise.

    “Donald Trump, I invite you to Ukraine, to Kyiv. If you can stop the war during 24 hours, I think it will be enough to come,” Zelenskyy said. https://www.cbc.ca/news/world/trump-zelenskyy-ukraine-russia-1.7090119

    Patīk

  2. Par jebkura kara uzsākšanu – nu, to var vērtēt arī drusku no cita skatu punkta. Ja kāds, dulls vai nedulls, vēlas uzsākt karu, noteikti vajadzīgi tie, kuri šo ideju atbalsta, kuriem tā idejas realizācija ir izdevīga. Galu galā jebkuras valsts vadītājs ir zināma izkārtne, kura ataino zināmā mērā vispārējo noskaņojumu un valsts vadītāja vismaz tuvākā loka vēlmes. Ja kādam/kādiem process nebūtu izdevīgs, valsts vadītājs varētu kaut uz galvas, kājām gaisā stāvēt, bet vienalga nekas nenotiktu.
    Cik nu no mana melleņu krūma, jebkura darbība valstiskā līmenī jau ir kolektīva atbildība.

    Patīk

Leave a Reply