Ukraiņu ofensīva turpinās

Pēc četru mēnešu mīņāšanās uz vietas, ukraiņu vienības pašlaik virzās strauji uz priekšu. Ja viņiem izdosies nogriezt krieviem ceļu uz Krimu, tad tas būs milzu panākums.

Ir zināms, ka ukraiņi pārrāvuši krievu aizsardzības līniju  divās vietās pie Zaporižjas. Tātad atrodas pašlaik apm. 250 km no Krimas. Satelītu attēli rāda, ka krievi vairākās zonās jau atkāpjas. Aiz muguras viņiem stratēģiski svarīgā Azovas jūra. 

Protams, ka vēl par agru gavilēt. Karā notiek visādi. Šādi nepatīkami brīži ir piedzīvoti arī agrāk. Kremlim ir raksturīga perversa kara horeogrāfija un tāpēc amerikāņi lēš, ka ukraiņi līdz ziemai jūru nesasniegšot. Taču ukraiņiem ir panākumi – viņi iet uz priekšu un katru dienu bombardē krievu mērķus ap Maskavu. 

Rodas iespaids, ka pašlaik spēku līdzsvars runā ukraiņiem par labu. 

Tāpēc krievi skraida pa pasauli un pat lūdz palīdzību „raķešvīriņam“ Ziemeļkorejā. Draugu viņiem daudz nav palicis. Lielbritānijas izlūkavoti liecina, ka Kremlis sāk piedāvāt naudu ārzemju karavīriem, lai tie brauc un karo krievu vietā Ukraiņu frontē. Savējos maskaviešus negribas upurēt. Kremlim ir sava stratēģija – neiesaistīt kara darbībā vidusšķiru no Krievijas lielpilsētām. Lai radītu iespaidu, ka turpinās „operācija“ nevis notiek karš. Ja karā būs iesaistīti maskavieši vai Pēterburgas elite, tad nebūs ilgi jāgaida protestus un masu neapmierinātību. Taču, ja krievu vietā cīnās citi, tad – uz priekšu. Tad pat inteliģentie krievi izliekas šo karu neredzam. 

Jo ilgāk rietumi atbalsta ukraiņus ar ieročiem un naudu, jo smagāk klājas Putinam. Ukraiņiem tagad ir daudz modernāki ieroči un labāk apmācīti karavīri. Atliek sagaidīt F-16 un Jas Gripen, lai arī gaisa telpā sāktu dominēt ukraiņi. 

Krievijas karavīri šodien ir atstājuši Robotini. Bēg. (Reuters)

Ja ukraiņiem izdotos līdz ziemai nogriezt krieviem „gaiteni uz Krimu“, tad tas būtu smags trieciens Kremlim. 

Šodien krievi kā traki bombardē Kijivu un Odesu. Acīmredzot dēļ Blinkena negaidītās vizītes Kijivā.(DN)

16 cilvēkus krievi nogalinājuši Konstatinovkā (Ukrainas austrumos), uzbrūkot tirgus laukumam. Nogalināts arī viens mazs bērns. 34 ievainoti. (BBC)

Kāds augsta ranga izlūkošanas virsnieks Vācijā notiesāts par sadarbību ar Krieviju. (BBC) Viņš saņēmis vairākus miljonus no Putina par slepenas informācijas zagšanu Ukrainā un tās pārdošanu krieviem. Viņam draud mūža ieslodzījums. (BBC)   

Jauni fakti liecina, ka kopš kara sākuma no Ukrainas emigrējuši ap 6 miljoniem ukraiņu.  Vairums – sievietes un bērni. Lielākā daļa apmetušies Polijā un Vācijā. 63% no bēgļiem gatavojas pēc kara beigām atgriezties atpakaļ dzimtenē. (SvD)

1 comments

  1. Blinken visits Ukraine
    During a visit to Kyiv, Antony Blinken, the U.S. secretary of state, announced more than $1 billion in new American aid to Ukraine. He was the highest-profile American official to visit the country since the beginning of Ukraine’s counteroffensive.

    The aid includes funding to rebuild the country after the war, as well as mine-resistant vehicles, which will assist Ukrainian troops in their push into Russian-occupied territory. Ukraine has retaken more than half of the territory that Russia seized after its full-scale invasion.

    https://nl.nytimes.com/f/newsletter/wZ0MZ-_SRre7h5wUgC7njQ~~/AAAAAQA~/RgRm295AP4QGAWh0dHBzOi8vd3d3Lm55dGltZXMuY29tLzIwMjMvMDkvMDYvd29ybGQvZXVyb3BlL2JsaW5rZW4ta3lpdi1ydXNzaWEtbWlzc2lsZS1zdHJpa2UuaHRtbD9jYW1wYWlnbl9pZD01MSZlbWM9ZWRpdF9tYmVfMjAyMzA5MDcmaW5zdGFuY2VfaWQ9MTAyMTEwJm5sPW1vcm5pbmctYnJpZWZpbmclM0EtZXVyb3BlLWVkaXRpb24mcmVnaV9pZD02MzA4MTg2NiZzZWdtZW50X2lkPTE0MzkzMyZ0ZT0xJnVzZXJfaWQ9MTgwYjRkNDI2ZGZjMjNiODhmM2NiMzY3NWU1ZDliZmVXA255dEIKZPBAWflkxUyQRlIVc2thbGxhZ3JpbXNvbkBtYWMuY29tWAQAAAAD

    Patīk

Leave a Reply