Krievi evakuē Belgorodu un vilto vēlēšanu rezultātus

Vācijā pirms pāris mēnešiem esot aizturēts virsnieks par mēģinājumu nodot slepenu informāciju Krievijas izlūkdienestiem. (Reuters) Viņš (pēc savas iniciatīvas) esot vairākkārt sazinājies ar Krievijas konsulātu un vēstniecību Vācijā, lai uzsāktu sadarbību. Kāpēc šis fakts tiek publiskots tieši tagad, nav saprotams. Iespējams, ka pārāk maz līdz šim izgaismots apstāklis, ka Vācija ir kļuvusi par svarīgu krievu spiegošanas zonu, jo piegādā Ukrainai daudz militārā aprīkojuma. 

Krievija apgalvo, ka esot pavirzījusies uz priekšu Ukrainas austrumos. Ieņemts Orlivkas ciems netālu no Avdijivkas, kuru Krievija pārņēma savā kontrolē jau februārī. Ukraina nav komentējusi šo Krievijas paziņojumu par Orlivku, bet ir atzinusi, ka situācija kaujas laukā kļūst arvien sarežģītāka, jo solītais Rietumu atbalsts joprojām kavējas. Tikmēr Ukraina turpina uzbrukums Krievijas naftas bāzēm un teritorijām, kas robežojas ar Ukrainu. Dažus no šiem uzbrukumiem ir veikuši krievi, kas brīvprātīgi cīnās Ukrainas labā. Vladimirs Putins tagad sola viņus par to sodīt.(AFP, TT)

Krievi sāk evakuēt bērnus no Belgorodas apgabala. „Ukrainas spēku apšaudes dēļ plānojam evakuēt aptuveni 9000 bērnu,” – deklarēja  gubernators Vjačeslavs Gladkovs. (AFP) Pēdējā nedēļā Ukraina ir pastiprinājusi uzbrukumus šajā virzienā. 

Neraugoties uz domstarpībām kongresā, ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins publiski deklarē, ka Ukraina tomēr netikšot pamesta. „Ukrainas civiliedzīvotājus nepārtraukti apšauda Krievijas raķetes un Irānas droni. Taču Ukraina neatkāpjas, un neatkāpjas arī ASV. ASV neļaus Ukrainai ciest neveiksmi,” apgalvoja Ostins, atklājot Ukrainas aizsardzības kontaktgrupas ministru apspriedi Ramšteinā. (SvD)

Aptuveni puse no balsīm, kuras vēlēšanās saņēma Vladimirs Putins, esot viltotas, – liecina laikrakstā “Novaja Gazeta Europe” publicētā analīze. Neatkarīgā vēlēšanu analītiķa Sergeja Špilkina analīze pierāda, ka apmēram 32 miljonus balsu Putins saņēmis manipulācijas ceļā. Proti – šie cilvēki nav balsojuši par viņu. Tas ir aptuveni puse no 64,7 miljoniem balsu, kuras Krievijas prezidents it kā esot saņēmis saskaņā ar Krievijas vēlēšanu iestādes datiem. Laikraksts norāda, ka tā ir lielākā vēlēšanu rezultātu viltošana Krievijas vēsturē. Pagaidām šos datus nav apstiprinājuši neatkarīgi avoti. (SvD)

Ukrainas sistemātiskie dronu uzbrukumi Krievijas naftas rūpniecībai ir kļuvuši par būtisku faktoru kara gaitai. Kyiv Independent raksta, ka „dronu uzbrukumi panāk tieši to, ko nespēj paveikt starptautiskās sankcijas pret Krieviju”. Šo uzbrukumu rezultātā Krievijas naftas eksports janvārī samazinājies par 340 000 bareliem dienā. Tajā pašā laikā naftas pārstrādes rūpnīcu darbība janvārī, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, krieviem samazinājusies par četriem procentiem. (Citi avoti ziņo, ka apjomi samaiznājušies par 10%). Ukraiņu uzbrukumi panāk to, ka Kremlis vairs nevar piegādāt degvielu frontei un pienācīgos daudzumos eksportēt to uz Ķīnu un Indiju. Tātad uz valstīm, kas netieši ietekmē Krievijas kara gaitu. Proti – finansē šo karu (samaksājot par degvielu). (SvD) 

Attēlā krievu zaldāti pie Dņeckas (TT)

Leave a Reply