Armagedons nenotiks

Četri bērni, ieskaitot zīdaiņus, hospitalizēti pēc Krievijas uzbrukuma Odesai. Tas noticis naktī, dronu uzbrukumu rezultātā. Krievi nodarīja postījumus 14 dzīvokļiem. Pavisam ievainoti deviņi cilvēki. Naktī (ar 16 droniem) uzbrukts arī Kijivai, taču ziņu par ievainotajiem tur nav. (DN)

Harkovā vakar krievi trāpījuši televīzijas tornim. Fotogrāfijās un videoierakstos redzams, ka torņa augšdaļa ir atdalījusies un gaisā plūst pelēki dūmi. Krievijas uzbrukumi Harkivai pēdējā laikā ir pastiprinājies. Tie galvenokārt vērsti pret ukraiņu elektrotīklu un dzīvojamajiem rajoniem. Tāpēc pilsētās atkal sistemātiski jārēķinās ar elektroapgādes pārtraukumiem. (Reuters)

Krievija apgalvo, ka esot okupējusi Novomičajlivkas ciematu Doņeckas reģionā Ukrainas austrumos, bet Ukraina šo apgalvojumu noraida. (TT)

Aizvien biežāk dzirdamas runas, ka Ukraina varot zaudēt šo karu ar Krieviju. Krievijai šādi teksti ir ļoti svarīgi un patīk. Kirils Budanovs uzskata, ka tā nebūs: „Mūs gaida grūts periods, bet Ukraina nezaudēs,” viņš teica intervijā BBC. Krievija esot guvusi ievērojamus panākumus kaujas laukā, jo īpaši ap Avdijivku Doņeckas reģionā. Tomēr, neraugoties uz pesimistisko toni, Budanovs uzsver, ka situācija neesot tik drūma, kā apgalvo daudzi starptautiskie novērotāji.„ Armagedons noteikti nenotiks,” viņš teica. (TT)

Pašlaik krievi pastiprina uzbrukumus. Piemēram, vakar Zaporižjes reģionā tika veikti vairāk nekā 200 uzbrukumu, ziņo ziņu aģentūra Ansa, atsaucoties uz gubernatora Ivana Fjodorova paziņojumiem. Tie bija dronu, raķešu un artilērijas uzbrukumi. Nav ziņu par ievainotiem. Sestdien Zaporižjes apgabalā tika veikti 400 līdzīgi uzbrukumi. (ANSA) 

Polija ir gatava savā teritorijā izvietot NATO kodolieročus, intervijā Polijas laikrakstam “Fakts” paziņoja prezidents Andžejs Duda.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2023. gada jūnijā apstiprināja, ka ir izvietojis Krievijas kodolieročus Baltkrievijā. (TT)

Fakts, ka Ukrainā sāks atkal ievest ASV munīciju un jaunus modernus ieročus, acīmredzot ir šokējis Kremli. Dmitrija Peskova komentārs bija īss: šī ASV palīdzības pakete nemainīšot situāciju kaujas laukā, kur Krievijai joprojām esot pārsvars.

Tā kā katrs Krievijas vadības paziņojums parasti ir diametrāli pretējs realitātei, šo paziņojumu var uzskatīt par zīmi, ka ASV palīdzība Kremlī tiek uztverta ļoti nopietni. Viņiem ir bail. 

Šķiet, ka visvairāk krievus satrauc gaidāmā Rietumu rīcība –izmantot Rietumos iesaldētos Krievijas aktīvus, kas tiek lēsti aptuveni 300 miljardu ASV dolāru apmērā, lai finansētu finansiālo atbalstu kara izpostītās Ukrainas atjaunošanai. Kremlis ir draudēja vērsties pret Rietumu aktīviem Krievijā, bet tas ir faktiski oda kliedziens. Rietumos ir daudz vairāk krievu naudas nekā rietumnieku investīciju Krievijā.  

Putina preses pārstāvis Peskovs asi nosodīja šo iespēju. Pašam arī negribas zaudēt savas privātmājas un ietaupījumus ārzemēs. 

Ziņas par Krievijas it kā ekonomisko uzplaukumu arī vajadzētu dalīt ar 100. Ja puse valsts budžeta “iet uz karu“, tad Maskavas piedāvāti ekonomikas cipari vairāk atgādina dekorācijas nevis faktus. 

Leave a Reply