Droni un bērni

Divos Smoļenskas apgabala rajonos (Krievijas rietumos) pašlaik plosās ugunsgrēki degvielas un enerģētikas objektos. Tos izraisījuši ukraiņu droni. (TT)

Pēc Krievijas raķešu uzbrukuma Harkivai, divi cilvēki ievainoti.

Uzbrukuma rezultātā bojātas vairākas dzīvojamās ēkas. Krievu uzlidojumi Harkovai, kas vērsti pret dzīvojamiem rajoniem un elektrotīklu, pēdējā laikā ir pastiprinājušies.(TT)

Ukrainas valdība ir nolēmusi papildus izmantot astoņus miljardus grivnu nocietinājumu būvniecībai. (Kyiv Independent)

Apvienotā Karaliste piegādās otru lielāko palīdzības paketi Ukrainai. (The Guardian)

Tās vērtība ir 6,7 miljardi sterliņu mārciņu un tajā ietilpst tālās darbības rādiusa raķetes, bruņumašīnas un liels daudzums munīcijas.

Vakar notikušais Krievijas raķešu uzbrukums televīzijas tornim Harkivā esot bijusi daļa no Krievijas īstenotās iebiedēšanas kampaņas pret šo pilsētu, paziņojis prezidents Volodimirs Zelenskis. Uzbrukuma mērķis bija „padarīt teroru redzamu visai pilsētai un mēģināt ierobežot Harkivas piekļuvi informācijai”, sacīja Zeļenskis. (AP)

Ukrainas ziemeļaustrumos esošo Harkivas apgabalu šķērso 1000 km gara frontes līnija starp Krievijas un Ukrainas spēkiem. Kopš marta beigām Krievija ir pastiprinājusi spiedienu uz šo reģionu. Pie viena uzbrūkot  arī daudzdzīvokļu namiem pilsētā un vietējai energoapgādei.

Pirmdienas pēcpusdienā Krievijas raķešu uzbrukuma laikā tāpēc tika „nolauzts“ 250 metrus augsts Ukrainas televīzijas tornis. (TT) Lai iebaidītu un demonstrētu savu varenību pret ukraiņiem. Vispār jau nožēlojama ākstība – lauzt televīzijas torni ar cerību, ka tas iedragās ukraiņu pašapziņu. 

Krievu pareizticīgo garīdznieks Safronovs, kurš vadīja Alekseja Navaļnija piemiņas Dievkalpojumu, tagad atstādināts no darba baznīcā uz trim gadiem. Dmitrijam Safronovam Krievijas Pareizticīgās baznīcas augstākais līderis patriarhs Kirils ir noteicis trīs gadu profesionālās darbības aizliegumu. (Meduza). Oficiāla paskaidrojuma šim lēmumam nav.

Ukrainas vīrieši vecumā no 18 līdz 60 gadiem pašlaik vairs nevar saņemt palīdzību valsts konsulātos ārvalstīs, ziņo Suspilne. „ Atrašanās ārzemēs neatbrīvo pilsoni no pienākumiem pret dzimteni. Tāpēc vakar es devu rīkojumu atjaunot taisnīgu attieksmi pret militāra vecuma vīriešiem Ukrainā un ārpus tās“, – secina Kuleba. (TT) Tātad – ir jāatgriežas dizmtenē, lai karotu. 

Saskaņā ar Ukrainas iestāžu un ANO Bērnu tiesību komitejas sniegto informāciju ir pierādījumi, ka Ukrainas bērni piespiedu kārtā joprojām tiek deportēti no Ukrainas uz Krieviju. (SvT)

Anderša Hansona foto (DN)

Leave a Reply