Kārtējā Putina sazvērestības teorija

Kopš kara sākuma Ukraina ir notriekusi vairāk nekā 2000 Krievijas raķešu, teikts šodienas Ukrainas Aizsardzības ministrijas paziņojumā. „Tūkstošiem dzīvību ir izglābtas, pateicoties modernām pretgaisa aizsardzības sistēmām, ko nodrošināja mūsu sabiedrotie,” norādīja Aizsardzības ministrija. (TT)

Krievijas politiķis Nikolajs Patruševs vaino Ukrainu piektdien notikušajā teroraktā Maskavā, kurā tika nogalināti vismaz 145 cilvēki. „Protams, ka Ukraina,” –  viņš atbildēja uz žurnālistu jautājumu kā tuvs prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais. Viņam jautāja vai piektdienas uzbrukumā vainojama Ukraina, jeb tomēr teroristu grupējums IS. Kremlis par katru cenu vēlas padarīt ukraiņus par vainīgajiem. Lai gan islāmisti ir jau publiski uzņēmušies atbildību par šo uzbrukumu. (TT)

Vladimirs Putins uzvedas kā „slims un cinisks zvērs”, – secinājis Zeļenskis. Komentējot Putina izteikumus par it kā ukraiņu līdzdalību teroraktā Maskavā. Izskatās, ka Putinam ir liela vajadzība savilkt kopā ukraiņus ar musulmaņu reliģiozajiem fundamentālistiem un savietot tos „vienā kastē“ kā krievu kopējo ienaidnieku. Tātad Kremlis ir izdomājis pasaku par to, ka ukraiņi savā atbrīvošanās cīņā it kā sadarbojas ar islāma reliģiozajiem fundamentālistiem, kas ir 100% neiespējama savienība jo Kijivas līderis Zeļensikis ir ebrejs. Tieši ebreji skaitās paši galvenie islāmistu ienaidnieki (Palestīnas dēļ) tāpēc šī kārtējā Kremļa pasaka ir tik pat absurda, ka visi iepriekšējie Putina izdomājumi. Tātad Putins ir paziņojis, ka šo uzbrukumu esot sarīkojuši islāmisti, bet tas noticis saziņā ar ukraiņiem. Šī esot sazvērestība, kas saistīta ar Ukrainu. Krievijas prezidentam „visi ir teroristi, izņemot viņu pašu, neskatoties uz to, ka viņš jau divas desmitgades nodarbojas ar terorismu”, komentēja jaunākos Putina paziņojumus Zeļenskis (TT).

“Islāma valsts Korašanā” (IS-K) jeb Afganistānas teroristu sektas IS reģionālais tadžiku atzarojums šobrīd kļuvis par vienu no bīstamākajiem islāma reliģiozo fanātiķu grupējumiem pasaulē. Organizācija tiek turēta aizdomās par uzbrukumu plānošanu tādās Eiropas pilsētās kā Vīne, Ķelne un Stokholma. IS-K ir saistīta arī ar teroristu uzbrukumu Irānā janvārī, kurā tika nogalināti gandrīz 100 cilvēki. Šis grupējums it kā saistīts ar piektdienas uzbrukumu koncerta publikai Maskavā.

Kas viņi ir?

  1. Cīnās pret talibaniem jeb „Taliban“ kustību savā valstī Afganistānā.
  2. Vēlas panākt kalifātu visā pasaulē un pakļaut visas valstis savai ticībai un noteikumiem. Tātad, neko daudz neatšķiras no krieviem. 
  3. Visi, kas neatbalsta šādu ideju, skaitās viņu ienaidnieki.

Pirmām kārtām viņi cīnās pret lielajām jeb dominējošajām pasaules valstīm. Tādām demokrātijām kā Lielbritānija, Francija, Vācija vai Putina diktatūru Krieviju. Cīnās pret Irānu (šiītu musulmaņiem). Ienīst Turciju.

Kas viņus atbalsta? 

Viņi ir saņēmusi atbalstu no Saūda Arābijas un Turcijas (Sīrijas kara apstākļos).

Kāpēc viņi uzbruka Krievijai?

Islāma valsts (IS) jau sen uzskata Krieviju par savu un islāma ticīgo ienaidnieku. Antipātijas saistās ar Čečenijas un Sīrijas kariem un senajiem krievu kariem Kaukāzā (1864). 

Kāpēc viņi ir bīstami?

Pagaidām viņi cieš zaudējumus un cerība par sava Kalifāta izveidošanu Sīrijā viņiem tomēr neizdevās. Viņi ir nikni zaudētāji. Vadošā organizācija „Islāma valsts“ pašlaik viņiem uzticējusi terorisma aktus Āzijas centrālajā daļā, taču lielas jēgas no tā nav bijis. Arābi tur cīnās labāk. Tāpēc tagad IS-K sāk uzbrukt Eiropas valstīm. Krievija bija viņiem ļoti izdevīga, jo tur nav sakārtota iekšējā aizsardzība. To varējām novērot Prigožina marša laikā vasarā un arī tagad – uzbrukumā koncertzālei Krokuss. Islāmistiem tadžikiem šis „pasākums“ labi izdevās un tagad pasauli ir parādīts, ka viņi nekur nav pazuduši un turpina savu cīņu. Tā kā viņiem nepietiek ieroču, lai atkarotu savu teritoriju, tad viņi pašlaik izmanto terorisma akcijas kā savas cīņas metodi Eiropā. Ar šo IS- K cer palielināt ziedojumus savām vajadzībām un piesaistīt jaunus kaujiniekus.         

Leave a Reply