Vai Latvijas uzņēmums apkalpo Putinu pie Gotlandes? 

Šonakt krievi uzbruka ar 20 droniem un četrām raķetēm, taču Ukrainai izdevās visus notriekt. (Telegram) Dronu un raķešu uzlidojumu rezultātā nogalināti seši cilvēki.

Zaporižjē apstiprinājās iepriekš saņemtie ziņojumi par trīs bojā gājušajiem. Časivjarā (Ukrainas austrumos) apšaudes rezultātā mirusi 77 gadus veca sieviete un vēl trīs cilvēki tika ievainoti; Poltavā bojā gājis viens cilvēks ugunsgrēkā, kuru izraisīja apšaude. Pēc tam ēkai iebrucis jumts. (TT)

Fakts, kuru šodien apstiprināja : svētdien, Krievijas jūras kara flotes bāzē Baltijskā (pie Kaļiņingradas/Karalaučiem) kuģim “Serpuhov” ir uzbrukuši  Ukrainas spēki. Raķešu uzbrukuma rezultātā kuģis vairs nav lietojams. Šis kuģis ir tā saucamais mazais raķešu kuģis. Tas ir jauns, pavisam nesen tika uzsākta tā izmantošana. Sākumā dislocēts Melnajā jūrā, bet tagad – Baltijas jūrā.  (Kyiv Independent). Kuģis spēj pārvadāt astoņas spārnotās raķetes.  Šī ir pirmā reize, kad ukraiņi uzbrūk krievu kuģiem Baltijas jūrā. (TT)

Krievijas spēki turpina intensīvi uzbrukt pierobežas teritorijām Ukrainas ziemeļaustrumos. Sumu apgabalam krievi vakar un šonakt uzbruka 170 reizes, 38 atsevišķos uzbrukumos. 

Centrālais mērķis bija Esmanas ciems, kuru pirms kara apdzīvoja 1300 iedzīvotāju. Šajā teritorijā tika reģistrēti 32 sprādzieni. Kopš 5. aprīļa no šī rajonā ukraiņi evakuē bērnus. (Kyiv Independent)

Ķīna un Krievija plāno stiprināt „stratēģisko sadarbību”, pēc tikšanās ar Sergeju Lavrovu Pekinā šodien paziņoja Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji. „Ķīnai un Krievijai ir jānostājas vēsturiskā progresa un taisnīguma pusē,” kopīgā preses konferencē sacīja Ji.

Ķīna atbalstīšot “Krievijas stabilu attīstību Putina vadībā”.(TT)

Kāds naftas tankkuģis, kas jau vairākus mēnešus ir noenkurojies pie Gotlandes krastiem, rada bažas gotlandiešos un vietējās iestādēs. SVT veiktā izmeklēšana liecina, ka kuģis katru dienu nodrošina ar degvielu Krievijas „ēnu floti“ Baltijas jūrā. Naktī uz 24. martu naftas tankkuģis no Krievijas Baltijas ostas Primorskas piestāja pie Kiprā reģistrētā naftas tankkuģa Zircone (kas stāv tieši pie Zviedrijas teritoriālās robežas), netālu no Gotlandes salas. Pēc tam kuģus savienoja ar šļūtenēm, lai piegādātu klientam degvielu. SVT pārbaudīja 56 kuģu degvielas uzpildes operācijas pēdējo divu mēnešu laikā, izmantojot atklātos datus par kuģu kustību. Lielākā daļa no visām degvielas uzpildes operācijām jūrā (52)  ir saistītas ar kuģiem, kas dodas uz Krieviju vai kuģo no tās. Te iesaistīti galvenokārt kuģi, kas pieder Krievijas tā dēvētajai ēnu flotei. Proti, tie ir vecāki kuģi ar citu valstu karogiem, kuriem bieži vien nav apdrošināšanas un tie ir bīstami.

Konkrētais Zircone, kas stacionāri izvietots pie Gotlandes un to apkalpojot apkalpe no Latvijas, ir it kā Latvijas uzņēmums: Fast Bunkering, SIA, reģ. nr. LV40003937037, Rīgā, Duntes ielā 23A. Kā norāda SVT, šis Latvijā reģistrētais uzņēmums galvenokārt apkalpojot  jūrā tieši krievu kuģus. 

Šāda veida aktivitātes jūrā ir sākušās saistība ar Ukrainas karu un tās būtu jāpārtrauc, jo atbalsta agresorvalsti Krieviju, kas uzsāka un turpina karu Ukrainā.  Zviedru krasta apsardze visu novēro. Redz kā nauda ripo patiesā labuma guvēju maciņos Maltā un šo biznesu apturēt atkal nav iespējams? 

Pērn zviedru krasta apsardze uzsāka izmeklēšanu (saistība ar šo kuģi) par pārkāpumiem vides jomā, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta tam, ka uzņēmumam nebija Zviedrijas Transporta aģentūras atļaujas. Izmeklēšana tagad ir pabeigta. „Esmu sapratusi, ka nav vērts pieprasīt juridisko palīdzību no Latvijas, jo nav paredzams, ka tas varētu novest vienīgi pie neliela naudas soda,” secina prokurore Jeni Nordina Zviedrijas televīzijai. Uzņēmuma vadītājs Aleksejs Volkovs nav gatavs ar žurnālistiem sarunāties.(SVT)

2016.gadā viņa kompānijai piederošais tankkuģis „ Flagman 1“ izraisīja avāriju Daugavgrīvā.  Uzskrēja uz sēkļa. Kapteinis bija piedzēries (2,34 promiles). 

Leave a Reply