Putina jaunā kara taktika

Šonakt Dņepropetrovskas apgabala enerģētikas rūpnīcā izcēlās ugunsgrēks, ko izraisīja notriekto krievu dronu atlūzas. Avārijas dienesti visu rītu strādāja, lai nodzēstu ugunsgrēku. Nav ziņu par cietušajiem. (Reuters) 

Krievija turpina uzbrukumus Ukrainas energoapgādei. Tā ir daļa no prezidenta Vladimira Putina jaunās kaujas taktikas. Ceturtdienas rītā krievi izšāva  80 raķetes un dronus. Tika deformēta kritiskā infrastruktūra Odesas, Nikolajevas, Hersonas un Dņepropetrovskas rajonos. (EFE) Tika iznīcināta lielā ogļu termoelektrostacija “Tripilska” netālu no galvaspilsētas Kijevas. Vladimirs Putins vakar paziņoja, ka uzbrukumi spēkstacijām esot  viņa izdomātais – Ukrainas demilitarizācijas projekts. (AFP)

Sadarbības grupa (13 valstis), kas pazīstama kā „Trīs jūru iniciatīva“, Viļņā tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zeļenski. Viņš vēlreiz uzsvēra nepieciešamību atbalstīt Ukrainas pretgaisa aizsardzību pastiprināto Krievijas uzbrukumu dēļ.

Grupā ietilpst :Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Grieķija, Horvātija, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija un Slovēnija. Nosaukums cēlies no trim piekrastēm: Baltijas, Adrijas un Melnās jūras liedagiem. (TT)

Pašlaik no Harkovas apgabala tiek evakuēti 182 bērni un viņu ģimenes. (EFE)

Harkova ir viens no Ukrainas reģioniem, kura civiliedzīvotāji  pašlaik ir visvairāk cietuši no Krievijas uzbrukumiem. (TT)

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš līdz šim nav atbalstījis Ukrainu, šodien pēkšņi izteicies skarbi un asi par šo karu. Viņš vēloties steidzami miermīlīgu konflikta atrisinājumu. Tādu, kurā tiktu ievērota Ukrainas „teritoriālā integritāte”.(AFP)

Leave a Reply