Brutālāks drošības apdraudējums no Krievijas

Karš Ukrainā turpinās, bet rezerves nevienam nav neizsmeļamas. Nedz Rietumiem, kas atbalsta Krieviju, nedz agresoram – Krievijai. Ekonomiskā krīze ir šodienas fakts un Putins to ir panācis. Tāpēc būtu jādara viss, lai šo karu pārtrauktu un aizdzītu Putinu atpakaļ uz viņa valsti, ietriektu viņa robežās. Pagaidām cilvēki, kas ieņem varas pozīcijas Eiropā, ASV un varētu šo problēmu atrisināt, turpina nogaidīt un cerēt, ka konflikts atrisināsies pats no sevis. Tā tas notiek jau trešo gadu. Tikmēr frontē tiek nogalināti nevainīgi cilvēki, kas spiesti aizstāvēt savas mājas, vecākus, bērnus un savu Ukrainas valsti. Mēs – normālie, nenogurstām par šo brīnīties un nesaprast varas neizdarību. Visaugstākajos amatos Eiropā, tātad „sēž“ cilvēki, kas ilgstoši saņem gigantiskas algas, izmanto neskaitāmas privilēģijas no mūsu nodokļu naudas, bet padarīt savu darbu = apturēt šo karu, viņi nespēj. Neprot, nemāk., ja pretī nostājas barbaru karalis – Putins un „ņirdz sejā“. Viņi netiek galā ar Putinu un viņa zombēto krievu tautu. 

Lai gan neuzvarami krievi nav, ir tikai jāprot viņus sagraut.

Krievijas bezkaunība ir klasisks barbarisms : darīt visu to, kas nav cilvēka cienīgi. 

Piemēram, Indijas pilsoņi spiesti tagad cīnīties krievu pusē, jo viņus ievilina valstī, piedāvājot viltus darbu, un pēc tam nosūta uz Ukrainas fronti. Daļa no indiešiem aizbēg no krievu ierakumiem, bet daļa paliek un meklē izeju. „Nevaru nevienu nogalināt,” BBC reportieri „izglītoja“ uz Doņecku nosūtītais Deivids Mutapans. 

Krievijas vervēšanas mehānisms Indijā tika atklāts brīdī, kad Deli iestādes pagājušajā mēnesī izjauca krievu organizēto cilvēku tirdzniecības tīklu. Vairāki krievi tika arestēti aizdomās par Indijas pilsoņu pierunāšanu pieņemt viltus darbu Krievijā, lai pēc tam nosūtītu gūstekņus uz frontes līniju Ukrainā. Pagaidām Indijas iestādes precīzu iesaistīto personu skaitu nezina, bet valsts Ārlietu ministrijas pārstāvis apgalvoja, ka nupat esot aizturēti 35 cilvēki. Tikai četriem ir izdevies aizbēgt no Ukrainas, izvairīties no kara un atgriezties Indijā. Viens no viņiem ir Deivids Mutapans no Keralas. Pagājušā gada oktobrī viņš esot pamanījis  darba sludinājumu sociālajā tīklā Facebook. Pieteicies piedāvātajam apsarga amatam Krievijā, jo atalgojums esot apmierinājis. Proti – 2500 eiro mēnesī. Šādu algu neesot varējis nopelnīt strādājot par zvejnieku Indijā. Taču pēc ierašanās Krievijā, viņu uzreiz esot nosūtījuši uz fronti.

„Tur izskatās drausmīgi. Ap ierakumiem mētājas izsvaidītas saplosītu ķermeņu daļas. Sāku vemt un gandrīz zaudēja samaņu. Pagāja vairākas stundas, līdz es atguvos. Es to nevaru.“

Pēc ievainojuma Ziemassvētkos viņam izdevies pamest fronti, jo vairākus mēnešus pavadījis dažādās slimnīcās Luhanskā, Volgogradā un Rostovā, līdz beidzot daži tautieši palīdzējuši viņam nokļūt Indijas vēstniecībā Maskavā. Pēc tam tikt atpakaļ uz mājām. Saskaņā ar oficiālo informāciju, pašlaik Ukrainas frontē ir gājuši bojā trīs Indijas pilsoņi, lai gan faktiskais skaitlis varētu būt daudz lielāks. Notiek sarunas ar Krieviju, lai ļautu tiem indiešiem, kuri joprojām atrodas Ukrainā, atgriezties atpakaļ mājās.

Indija nav vienīgā valsts, kuru skar šādas veida vervēšanas kampaņas. Piemēram, simtiem nepāliešu jau sen savervēti Krievijas bruņotajos spēkos. Nepāla ir trūcīga valsts, bezdarba līmenis tajā ļoti augsts. Šī iemesla dēļ pašlaik jau apturētas visas Nepālas pilsoņu izbraukšanas atļaujas uz Krieviju. Lai samazinātu Nepālas pilsoņu iespējamos zaudējumus kara plosītajās valstīs,” – tā  janvārī TV sacīja Nepālas Ārlietu ministrijas pārstāvis Kabirajs Upreti. (DN)

Vakar vakarā ASV un Apvienotā Karaliste ieviesa divus jaunus ierobežojumus alumīnija, vara un niķeļa tirdzniecībai no Krievijas, lai ietekmētu Krievijas ekonomiku. Tas nozīmē, ka ir aizliegts šo metālu imports uz ASV un ierobežota tirdzniecība starptautiskajās biržās. (TT)

Ķīna pašlaik palīdz Krievijai bruņoties. Runa ir ne tikai par ieročiem, bet par kara rūpniecības aprīkojumu. Piemēram, darbgaldi, kurus Krievija var izmantot raķešu izgatavošanai, tagad ierodas Krievijā no Ķīnas. Tāpat arī 90 % no Krievijas importētās mikroelektronikas ir ķīniešu ražojumi. „Bez Ķīnas piegādēm Krievijai būtu neiespējami ilgstoši nodrošināt karadarbību,” – komentēja viena no amatpersonām, kas vēlas palikt anonīma. Šiem faktiem būtu jāpamodina Eiropas lielvalstis. Cerot, ka Rietumi beidzot sapratīs šo „kara mehāniku“. Proti, ir jāpārtrauc Ķīnas atbalsts Putinam. Starp citu, Pekinu apmeklēs Olafs Šolcs un nākamnedēļ Itālijā tiksies G7 ārlietu ministri. (TT) Viņiem vajadzētu saprast, ka bez ķīniešiem krievi šo karu neuzvarēs.  

Igaunijas drošības policija iesniegusi savu gada atskaiti par ārzemju draudu veidiem valstij. 

Pašlaik valstī ir apcietināti 143 cilvēki, kuri gaida kriminālvajāšanu. Tās ir personas, kas dažādos veidos, piemēram, ietekmēšanas operācijās vai sabotāžā, ir bijušas saistītas ar Krieviju un grāvušas Igaunijas drošību“, – norāda ERR.  „Noteicošās pārmaiņas drošības apdraudējumā pēdējā gada laikā ir ieradušas no Krievijas puses. Krievija pārgājusi uz brutālāku un agresīvāku taktiku, ko mēs saucam par „valsts vandālismu”,”  – secina Igaunijas drošības dienesta KaPo direktors Margo Palosons. 

Foto: Anders Hansson, Dagens Nyheter

Leave a Reply