Vai Putins vēlas pamieru?

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikko apgalvojis, ka ir gatavs sarunām par pamieru Ukrainā. Tā ziņu aģentūrai Reuters pavēstījuši četri Krievijas avoti. (TT). 

Ukraiņu uzbrukums Krievijas sakaru centram Krimā radījis “ievērojamus iekārtu bojājumus” un divus cietušos. (Kyiv Independent) Aculiecinieki stāsta, ka “sprādzieni bija dzirdami gandrīz visos Krimas reģionos. (SvD)

Labas ziņas – pirmā kaujas lidotāju grupa no Ukrainas ir pabeigusi mācības ar F-16 militārajā bāzē Arizonā. „Kara lidotāji trenējās 162. Nacionālās gvardes gaisa spēku bāzē Tuksonā, paziņoja preses pārstāve Erin Hannigan“, ziņo Politico. Cik audzēkņu no Ukrainas amerikāņiem ir bijis, tas netiek izpausts. Tagad viņi ir ceļā uz Eiropu, lai turpinātu mācības.  Ap 70 amerikāņu lidmašīnas F16 ukraiņiem piegādās Norvēģija, Dānija, Nīderlande un Beļģija. (Ukrinform)  

Amerikas Savienotās Valstis gatavojas šovasar Ukrainai piegādāt ieročus. (Reuters) atsaucoties uz ASV avotiem. Saskaņā ar šo informāciju, piegāde ietvers artilērijas šāviņus un sauszemes transportlīdzekļus un piegādes tiks saņemtas jau piektdien.

Beidzot noskaidrojies, ka 71 gadu vecais vīrietis (rakstnieks), kurš nošāva Slovākijas premjerministru Robertu Fico, esot atklājis sava uzbrukuma motīvus. Viņš esot uzbrucis Fico Ukrainas kara dēļ. Tāpēc, ka Slovākija vairs neatbalstīja Ukrainas cīņu pret okupantiem.

71 gadu vecais vīrietis apgalvo, ka viņam nebija nodoma nogalināt Fico kungu, bet gan “kaitēt viņa veselībai”. Tagad “rakstniekam” jārēķinās ar 25 gadiem cietumā, bet Fico turpina āstēties.