Īpašas kafejnīcas ārpus Stokholmas centra

Īpašās kafejnīcas ārpus Stokholmas centra

 

Ulriksdals Slottsträdgård

Pie karaliskās ziedu dārzniecības, mazliet lauku stilā, bet autentiski un ticami. Aiz Ulriksdāles pils. Brauciet ar 540 autobusu no centra uz Ulriksdals värdshus, pēc tam 15 minūšu gājiens  cauri parkam. Atvērts ik dienas līdz 16.00.

Stora Nyckelviken

Nyckelviken Nacka. XVII gadsimat muiža, kas izvietojusies ļoti gleznainā vietā. Vecais stils, nekrāsotas grīdas, apkalpotājas garos baltos priekšautos. Apkārtne ir lieliska pastaigu vieta. Brauciet ar 409, 411 vai 449 autobusu no Slussen līdz Bråvallplan, pēc tam gājiens apm. 1 km līdz muižai. Atvērts līdz 16.00. Foto: Google.com

Långängens Gård

Eksholmsnäsvägen, Lidingö. Muižiņa meža un pļavas malā. Seno lauku atmosfēra, maizītes ceptas uz vietas. Muižiņas ēkā divas lielākas istabas un viena maza, pie sienas divas senas podiņu krāsnis, kas ziemā rada telpā īpaši romatisku atmosfēru. Stils – zemnieku rokoko. Foto: Lidingostad.se

Savulaik namiņš esot piederējis pazīstamam beķerim Karlam Joakimam Kemerhenam. Viņa vectēvs esot bijis pirmais, kas uzsācis cept Zviedrijā smalkmaizes ar safrānu. Tiem, kam patīk stils, ieteicama apmeklējuma vieta (ja nav pārlieku jāsteidzas). Ar metro līdz gala stacijai Ropsten, tālāk ar 201 autobusu līdz “Hantverkshuset”. Seko pusstundas gājiens. Var braukt arī no Ropsten ar Lidinges tramvaju līdz pieturai “Brevik” un tālāk doties 10 minūšu pastaigā caur mežu. Kafejnīca ērti sasniedzama arī ar privāto automašīnu. Apmēram 20 min. braucienā no Stokholmas centra.

 

Ceļveža sadaļas:

Sākums: viena diena Stokholmā. Digitāls ceļvedis

Mazliet par Stokholmas vēsturi

Vecpilsēta

Kungsholmena (Kungsholmen)

Normalme ( Norrmalm) un pilsētas centrs

Vāsastāna (Vasastan) Ēstermalme (Östermalm)

Sēdermalme (Södermalm)

Jūrgordena sala (Djurgården)

Stokholmas muzeji

Centra muzeji

Nacionālie parki

Praktiska informācija tūristiem

Peldbaseini

Skatu vietas

Restorāni

Dažas pusdienu un vakariņu vietas vecpilsētā

Restorāni ārpus vecpilsētas

Klubi, bāri, diskotēkas

Kafejnīcas

Īpašas kafejnīcas ārpus centra

Iepirkšanās maratons Stokholmā

Lielveikali un veikalu galerijas

Noderīga informācija

Īsa vārdnīca

Piezīme:

Ceļvedī minētās adreses, nosaukumi, telefonu numuri var ar laiku tikt nomainīti. Šāda prakse Zviedrijā eksistē, tāpēc lūdzam lasītājus ņemt vērā šo apstākli. Norādīto datu nomaiņas gadījumā, iesakām griezties Zviedrijas ziņu birojā, telef. nr. 118118.

 

 

 

 

Leave a Reply