Rusifikācijas plāni un pavasara uzbrukumu gaidas

Šodien vairāki mediji rietumos atgriežas pie nopludinātajiem slepenajiem Kremļa dokumentiem, kas apraksta plānu kādā veida tiks „pārņemtas“ valstis, kuras krievi paredzējuši okupēt Eiropā. Nākamās, pēc Ukrainas. 

Pirmā (rindas kārtībā) ir Baltkrievija, kuru paredzēts rusificēt (vairākos soļos) līdz 2030.gadam.Tur aprakstītas diezgan sīkas detaļas, ieskaitot robežu kontroli, valūtu un armijas rekonstrukciju.

Līdzīgs scenārijs izstrādāts arī Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Moldāvijas „pārņemšanai“ Kremļa kontrolē.  

Pēc publiskojuma fakta publicēšanas, satrakojās Kremļa troļļi. Uzbruka arī man šajā FB/Meta postā, taču tagad pat diktators Lukašenko iz atzinis aģentūrai Belta, ka šie dokumenti varētu būtu autentiski. 

Pats Lukašenko uzskata, ka apdraudētas ir tikai citas „bijušās PSRS republikas“, taču viņam pašam ar Putinu esot ļoti labas attiecības, tāpēc „nekas slikts nenotikšot“ (Expressen).

Kā jau zināms, tad Lukašenko šajās dienās apmeklēs Ķīnu. Pagaidām Pekina nepublicē sarunu plānus un tēmas. (AP, The Guardian). Kā jau zināms, tad Lukašenko neslēpj, ka ir Putina sabiedrotais šajā karā un ir ļāvis krievu armijai izmantot Baltkrievijas teritoriju uzbrukumiem Ukrainā. Pirms dažām dienām ASV brīdināja Ķīnu, saistībā ar Putina lūgumiem palīdzēt viņam ar ieročiem. Iespējams, ka Lukašenko brauc uz Pekinu kā Putina „militārais adjutants“, cenšoties izkaulēt ieročus krievu karadarbībai Ukrainā. 

Taču var gadīties, ka runa būs par Ķīnas priekšlikumiem miera sarunām starp Ukrainu un Krieviju. Par šo ideju jau daudz runāts medijos un ukraiņi no tās jau atteikušies. Taču Ķīna vēlas turpināt ideju. Vācijas Aizsardzības ministrs Boris Pistoriuss arī paudis skepsi par šo ideju. Iznāk, ka Ķīna vispirms apgādās krievus ar kamikadzes droniem un pēc tam uzstās, lai ukraiņi piekrīt miera sarunām. (Deitschlandfunk, The Guardian).

Pa vidu ņemas arī Emanuels Makrons, kas šī paša iemesla dēļ dosies uz Ķīnu aprīlī.  

Tagad par notikumiem frontē:

Briti ziņo, ka vakar un aizvakar krieviem lieli zaudējumi pie Vuhledaras. Ukraiņi iznīcinājuši kaujas mašīnas un tankus. Runa ir par krievu jūras kājnieku (desantnieku) 155. brigādi. Tās kaujas spējas esot sliktas, jo kritušo vietā spiesti karot neapmācīti kaujinieki. (DN)

Ukrainas lielais, stratēģiskais uzbrukums sākšoties pavasarī, – ziņo Vadims Skibitskis (Die Welt.) Precīzs datums netiek publiskots, bet tas būšot atkarīgs no rietumu piegādēm. Virziens – Ukrainas dienvidu daļa, lai radītu ķīli starp Krimu un Krieviju. 

Meduza ziņo, ka turpinās kašķi krievu vadoņu starpā. Bijušais Putina pavārs pavisam nopietni pretendē uz armijas pavēlnieka (Aizsardzības ministra amatu) un tāpēc kritižē Šoigū visos veidos, katru dienu. Tagad ķēries klāt viņa znotam, kas nepareizi izteicies sociālajos medijos. Viņu vajag tūliņ nosūtīt uz fronti. Pirms tam Prigožins apsaukāja Šoigu par nodevēju, jo vairs nesaņem munīciju no valsts noliktavām savi privātajai armijai.   

Attēlā dzīvoklis Mariopolē(SvD)

1 comments

Leave a Reply